First full titanium oyster knife on the Syil X7

Eerste volledig titanium oestermes op de Syil X7 freesmachine.

Bijna 1 jaar ben ik bezig geweest met het idee van een volledig titanium oestermes. Er zijn veel stappen tussen een idee en een afgewerkte oesteropener. Financiering regelen, de machine kopen, deze laten verschepen en leren werken met de Syil X7. Maar ik kan eindelijk zeggen dat we geweldige vorderingen maken!

Zoals altijd heb ik het hele proces gefilmd. Dit is een zeer eerlijke en open manier om te laten zien wat er komt kijken bij het maken van de messen. Ik weet dat ze niet goedkoop zijn, maar ze zijn altijd doordacht en elegant!

De CNC-freesmachine die ik gebruik is de Syil X7. Het is relatief betaalbaar, maar echt functioneel. Het freest titanium goed en ik hoop er veel onderdelen en messen mee te maken. Het carbide gereedschap is van de Hoffmann Group en hun service is ook uitstekend.

Stappen maken.

Er zijn nog veel stappen te gaan voor dit "Hugo" mes. Het titanium moet worden warmtebehandeld om bestand te zijn tegen de belasting van harde oesterschalen. Ik wil ze ook anodiseren en een getrommelde afwerking op de oestermessen aanbrengen. Om dat te doen, heb ik twee stenen trommelmachines gekocht en deze zouden tegen het begin van mei moeten arriveren.

Waarom de naam Hugo?

Het "Hugo" mes is vernoemd naar mijn opa. Hij was zijn hele leven lang een oester- en mosselvisser en hij leerde mijn vader vissen. Ons oesterschip, de Ye 123, was ook naar hem vernoemd en ik heb mijn jeugd aan boord van dat schip gewerkt. Dit titanium oestermes is dus echt heel bijzonder voor mij en ik maak het ter ere van mijn opa. Hij zou ook dol zijn geweest op al het gereedschap dat ik gebruik om het te maken! Ik heb ook een mes dat vernoemd is naar mijn oma en de Ye 86: de Jacomina.

Het Jacomina-mes Het mes zou in september gelanceerd worden!

 

Terug naar blog

Voorgestelde collectie