Upgrading my process for better oyster knives!

Mijn proces upgraden voor betere oestermessen!

Ik kocht mijn CNC-router in 2019 en het was een geweldige eerste stap in de wereld van verspanen. Maar mijn bedrijf groeide en dat gold ook voor de nieuwe machines die binnenkwamen. Met een VMC- en CNC-draaibank, dan ziet de kleine Ooznest Workbee-router er pieter peuterig uit. De nauwkeurigheid was altijd prima, maar de machine is erg traag. De Workbee draait echter maar een paar dagen per maand.

Dus waarom zou ik een snellere router kopen als ik deze vaker kunt gebruiken? In plaats van de Ratrig Stronghold Pro te kopen, heb ik veel stappen in mijn proces verbeterd. En dat was nodig, want het opstarten van de machine duurt altijd erg lang. Ik heb een Excel-blad gemaakt met elke vereiste stap totdat het eerste deel draaide. Dit was ongeveer 45 minuten, en daarna 8 minuten om een ​​onderdeel te herladen. Met alle verbeteringen die zijn aangebracht, heeft de Workbee slechts vijf minuten nodig om klaar te zijn.  Nu heb ik geen andere CNC-router nodig!

En het allerbelangrijkste: ik heb meer flexibiliteit bij het produceren en verzenden van oester messen. Als je een gepersonaliseerd kistje wilt met bijvoorbeeld een ander materiaal. Of je hebt het oestermes vóór vrijdag nodig omdat je dan een bruiloft hebt (dit gebeurt opmerkelijk vaak!!), dan helpt het hebben van een gemakkelijk te bedienen machine. Door het proces te verbeteren, kan ik mijn product dus in handen van meer oesterliefhebbers krijgen.

En zoals je in deze Instagram-post kunt zien, blijft het verbeteringsproces doorgaan. Ik hoop dat je dit een interessant inzicht vond in de technische kant van het maken van oestermessen. Vriendelijke groeten, Alexander

Terug naar blog

Voorgestelde collectie